Rendszermenedzsment

Tudni kell menedzselni!

A komplex hálózatok vagy távközlési rendszerek megvalósításakor legalább olyan fontos az optimalizált és gazdaságos működtetés, üzemeltetés, mint maga a minőségi kivitelezés. Ezen a területen szinte kizárólag egyedi, testreszabott megoldások és szolgáltatások létezhetnek, hisz mindenkor az adott szervezet vagy vállalat adottságai a meghatározóak.

Elengedhetetlen ugyanakkor az IT rendszerek működésének, terheltségének és forgalmi jellemzőinek folyamatos monitorozása, valamint a karbantartási tevékenységek megfelelő ütemezése. Egy ilyen rendszer kialakításával nem csupán az esetleges hibák ismerhetők fel azonnal, de a meghibásodások veszélyére előre is fel lehet hívni a figyelmet. A karbantartási és hibaelhárítási tevékenységek ütemezésével a kritikus hibák kialakulásának esélye a minimálisra csökken, illetve a hibaelhárításhoz szükséges idő is a lehető legrövidebb lehet.

Szakembereink nagy tapasztalattal rendelkeznek a komplex menedzsmentrendszerek területén (hálózatmenedzsment, alkalmazásmenedzsment, konfigurációmenedzsment, teljesítményfelügyelet, IT-biztonsági rendszerek menedzsmentje, jogosultságkezelés, szolgáltatásmenedzsment), így az általunk javasolt megoldások révén megbízhatóan felügyelhetők, monitorozhatók és elemezhetők a komplex IT-infrastruktúrák.

A fejlett menedzsmenteszközök révén egyszerűen azonosíthatók a rendszer gyenge pontjai, előre jelezhetők bizonyos meghibásodások. És – ami a legfontosabb – mérni lehet az egyes meghibásodások hatását a rendszeren futó szolgáltatások rendelkezésre állására is. Mindezek hatása pedig megmutatkozik az üzemeltetési költségek csökkenésében is.